Tup Tap, TEkan ar sini...\\(^-^)//

Thursday, December 29, 2011

Back For More~!!!


Allo allo allo sumer~!!!
Lama bebeno aku xupdate blog nih~
Tapi, aku xmau la cakap blog nih dah bersawang~
Dah jadi trend dah bila xupdate blog, dicakapnya bersawang~
Kesian kt blog diorang~
(Sedangkan aku dok cakap jugak dulu... ngehehehe~)

So, apa cerita sekarang ea..?
hmm...
First skali, aku dah beli motor baru~!!!!
Nak tengok?
Nah~

Hahaha~ Stylo kan~???
XD

Ok3, aku ni budak maktab je...
Xda bisness sampingan~
Macam mana boleh beli nih???
Hehehehe~
Sebenarnya, bukan moto ni la~
Design sticker je sama~
Kalau korang nak tau moto aku mcm mana, korang anta la spy ea tengok2 aku~
XD

Hmm...
Apa lg ea...?
Oh ya!!
Aku pergi "Festival Buah-buahan Tempatan" di Muzium Telekom ari nih!!!
Buat apa???
Makan durian smpi pecah perut~
XD
Fuhh, dengan RM15 je, korang boleh makan durian sepuas2nya~
Bukan durian jep~
Ada mangosteen (lupa nama melayu dia, budak TESL la konon~), dan rambutan~
tapi aku makan durian je la~
Pergh~!!
hampir 3 bijik aku makan!!!
Gaban giler~
Non-stop plak tuh~
Meh sini aku tunjuk gambar sket~
Tapi xda ar gambar aku~
Aku kan jurufoto jep~
XD

Antara ulas2 terakhir yang masuk kat perut aku~
Antara buah-buahan yang dijual kat sana~

Hahaha~
So, lepas "mengkedarah", "mencekik", "melantak", dam yang sewaktu dengannya~
Kitorang pun pergi la jalan2 sekitar KL~
So, bila dah sampai ke KLCC, aku pun nak cuba fungsi handphone baru aku (lupa bagitau korang, ngehehehe~)
Dan fungsi pertama yang aku try ialah "Toy Cam", yang akan membuat gambar korang jadi sangat2 distorted, tapi dalam cara yang cantik la...
Bagi aku, gambar2 dari "Toy Cam" nih cantik, tapi aku xtau la bagi korang~
Pape pun, nah antara 2 gambar yang paling "cantik" bagi akuyang aku dapat amik~

Apa yang dieja kat atas, itu la lokasi dia~
XD
Ni plak gambar... ala... kalau korang xtau, memang bukan orang Malaysia la~
(Bagi yang bukan Malaysian, ni la KLCC~)
So, untuk matlumat lanjut, ataupun korang nak komen ngan gambar "Toy Cam" aku, cer tulis kat komen nih~
XD

So, gerak dulu~
Adios amigos!!!!

Friday, November 11, 2011

Truth...

Allo Guys~!!
Its been a while since I've posted in pure English...
Hoped this shouldn't bother you readers!

Well, the reason that I write this in English is because its the only language that I think I can express this...
So, here goes nothing...


During the time I first met you, you were so naive and curious...
I decided to try and approach you, but I was afraid that you would go furious...

So, I tried to get to know you by knowing the crowd, and I knew then that you're the one...
So, I introduced myself, and really hope that you too would want me to be your number one...

After a while, we had lunch, dinner and even snacks together...
But I haven't told you the reason that I want you forever...

We dated, watch movies, shopping and walked through the park...
I remembered that we walk in the dark...

I knew I've made mistake by not telling you seriously about how I felt...
But I was afraid that the result I could dealt...

So the end of semester came, and we texted...
But somehow I felt we started to drifted apart...

When the semester started again...
The thought of seeing you filled my brain...

But after that one time...
It's like you're just vanished and started to go mime...

I tried to text, I tried to call...
But every actions hit a wall...

You said you were busy with your friend...
But I thought that it was the end...

Then another problem came...
The sympathy started to go a flame...

I tried to solve her problem by changing my status...
But I don't know the consequence to us...

Now you're totally drifted completely away from me...
And I realized that I'm the one who paid the fee...

So, I set to single and reached for the phone...
But should I call her ask for forgiveness for the things I've atone...?

Monday, November 7, 2011

Anugerah Skrin Ke 2011~

Allo semua~!!!
Rexcore kembali,
menekan kekunci,
di blog ini~!!!

Hahaha~
So ry lama xpost blog, raya la katakan~
Hehehe~
So, korang sihat x...?
Kalau sihat, bagus la~
Kalau x, makan ubat ea~

Haaa~
Post kali ni akan diletakkan gambar2 masa aku kat Anugerah Skrin 2011!!!!
hehehe~
(sebenarnya, xda idea nk post apa)
=__="
Orite, jom kita tengok!!!!!

Ni dia Sabri Yunus, pengarah yang menang besar malam tuh~!!!!
(abaikan orang kat sebelah dia~)
Waaa!!!
Xsangka dia bley menang besar malam tuh~!!
Ingat lagi tak korang, dia masa mula2 dulu hanyalah seorang komedian...
Tapi sekarang, pergh~!
Bangga aku dapat salam dengan dia sekali lagi~
(1st time salam masa kt studio "Pi Mai, Pi Mai Tang Tu")

Ini dia, Shamsul Yusuf!!!
(a.k.a Soul~!)
Ini pulak pengarah muda kita yang berjaya meletakkan cerita2 gangster dan segala gejala sosial di dalam dunia perfileman kita~!!
Jangan salah faham, aku suka cara dia buat filem, yang aku tak suka cuma kenapa buat filem2 macam nih??
Masa The Fast & The Furious yang pertama dulu, xda plak kes2 lumba kereta yang haram kat Malaysia nih...
Tapi, dengan Evolusi KL drift dia, Terus ada kes lumba macam nih...
Besar-besaran plak tuh...

Ini pun pengarah kita yang xkurang hebat jugak~
(Tapi yang ni pun aku xsuka jgk dulu2)
Kenapa aku xsuka?
Semua sebab Cicakman!
Kalau yang paham, bagus la~
yang xpaham, cer try tengok citew tuh sekali lagi~
Nampak tak apa2 persamaan dengan citew Spiderman??
=__="
Tapi yang ni, dia menang untuk Magika la~
Bagi aku tuh, Magika best, tapi macam terlalu kelam-kabut cerita dia...
Bagi aku, xsalah kalau dia buat part 1,2, ngan 3...
Macam tuh aku rasa lagi sedap tengok~



Orait!!
Seterusnya untuk gambar2 artis yang aku sempat amik semasa kat sana~!!!

Nubhan!!!!!
(Ini kalau sesetengah pompuan nampak la...)
(Ntah apa la yang diorang nampak)
(Yang baju putih lagi segak kan~)
(Ada darah Jawa tuh~)
Yang ni plak...
Errr...
Xkenal...
Yang aku nak amik gambar ngan dia sebab baju dia segak~
Hehehe~
AAAAA!!!!!!
Fauziah!!!!
Ni yang naik histeria nih!!!
Dia senyum kat aku tuh!!!!!!
XD
Masa nih dia ngan sape ntah kat sebelah dia tuh~
Tengah hafal skript untuk Melodi minggu nih~
So, apa2 yang korang nampak kat tv tuh...
Memang rekaan semata-mata...
(Sebab aku nampak bnyak kali retake dia~)
XD

Hahaha~
Apa2 pun aku memang enjoy pegi tengok secara live~
Lain kali, aku akan bawak kamera aku plak~
Sebab ni kamera org lain, tu yg blur2 tuh~
Ok ra sumer~
Lain kali Rexcore post lagi ea~!!
Tata~!!!

Thursday, November 3, 2011

Menghiburkan diri~

Allo semua~!!
Rexcore kembali menaip disini~!!!!
Apa khabar semua??
Aku harap korang sihat2 aja~
^_^

So, apa cer sekarang nih?
Tiket balik kampung dah beli ke...?
Korang best ar, dapat balik kampung...
Aku kene stay kat kl nih... Huhuhu...
( Err... Bukan KL ni memang kampung aku ke???)

Ok3, apa 2 pun aku masih berpuas hati~!!
Sebab apa aku puas hati??
Haa....
Ni yang aku nak citew nih~
Hehehe~


Pada 1 hari yang lalu....(Ceh, semalam je pun~)
Aku bukak la Laman Muka Buku aku mencari sesuatu untuk menghilangkan stress aku...
Tiba2...

GEDEGANG!!!!

Keluarlah 1 gambar yang sangat menarik perhatian aku~!!!

TIKET ANUGERAH SKRIN!!!!!
Pergh~!!
Dah lama teringin nak pi sana tengok secara live!!
So, dengan sepantas kilat, aku terus PM member aku yang jual tiket tuh~
Hehehe~
Ingat nak beli 1 je tiket, last2 terpaksa beli 2 tiket sebab dia jual dalam pakej...
Hmm...
Sape ea aku nk ajak...?
Member2 ada yang balik kampung...
Yang stay plak, bersungguh2 nak buat esaiment, ada plak yang xmau tdo kat luar...
Hmm...

Ah!
Baik ajak famili sendiri~!!!
XD
Kan senang~
Lagipun, dah lama xkeluar dengan dia~!!!
So, dah ada la org yang mau pi dengan aku~

Tapi...

Ea???  Ada lagi citew???
Haa... Ada lagi~
Dalam aku pegi ni aku konfem je ada yang cakap2 kt belakang aku nih~
Ala, bese la~
"Esaimen tgh banyak, boleh pulak pegi enjoy2~"
Yang peliknya, kalau yang balik kampung, aku xmau sentuh ar~
Sebab sekarang ni raya haji, so memang boleh diterima~
Tapi... Yang xbalik ni yang aku keliru, "Movie Marathon" depan laptop boleh pulak...
Kalau x movie marathon, kluar tgk movie, window shopping, tgk anime, pegi bersukan, berjalan2, balik kampung, dan macam2 lagi...!
Kenapa pulak event yang aku nak pi ni, yang mulanya pukul 8, abis pukul 11 pulak yang dikatakan membazir masa??
Kompius2...
Beza sangat ke antara benda yang aku buat nih dengan korang buat...??

Wednesday, November 2, 2011

Menusuk Kalbu~

Allo sumer~!!!
Rexcore kembali menaip di sini~!!!
So, Apa khabar wahai semua pembaca~?
Harap korang sihat2 belaka...
(dah la semalam ribut kat KL nih... Abis baju xkering... huhuhu...)

Haa...
Hari ni aku nak kongsi cerita pasal apa ea...?
Terpikir nak tulis blog, tapi xda la pulak ideanya...
XD

HAaa!! Idea dah datang~!!
(Alamak, dah botak daa~)
Orait~
Penah x korang mengalami situasi di mana korang terpaksa tanggung cemuhan dan sindirang dari orang ramai sedangkan orang yang sepatutnya dicemuh sedang bergembira tanpa ada apa2 masalah...
Err... Senang kata, orang putih cakap, Taking the blame of others~
Huhuhu...
Manyak2 sedih OoO kene macam tuh~
Kalau dibiarkan, makin banyak fitnah mencurah2 kat kita, tapi kalau dilaungkan kebenaran, nanti kawan plak bley putus kawan...
Adess...
Aku pun nak hidup berpasangan~
Tapi, sebab niat nak tolong, aku plak yang terpaksa berseorangan...
Macam mana nih...?
Adess...
Hmm...
Apa pendapat korang?
Ataupun, kalau korang ada pengalaman yang serupa, cer citew sikit macam mana korang tanganinya...
PLEASE~!!!
Ok ar~ Jangan lupa komen2 ea~
Citew2 sket kt Rexcore nih~
Takut nanti Idea Dah Tandus, Blog Yang Hancus~
XD
Orite, Rexcore, signing off~!!

Tuesday, November 1, 2011

Laughing Matter~

Allo everybody~!!!
Rexcore kembali menaip disini~!!!
So, amacam cuti Deepavali korang?
Best x...?
Hahaha~!!!

Rexcore masa cuti tuh ada la ikut makcik pi open house sorang member dia yang indian~
Seriously, mula2 aku risau jugak, takut kitorang je satu2nya malay kt sana...

Sekali pi, PERGH!!!
Senang kata, aku bangga jadi rakyat malaysia ar!!!
Bley kata hampir sumer kaum ada kt open house tuh~!!
Dan sumer brgaul dengan baiknya!!!

But enough with the Deepavali Stories~
Sekarang ni aku nk citer benda yg agak menghiburkan hati aku sket dikala zaman ke"stress"an nih~
XD


Hahaha~
ada la dalam pukul !.17 am pada hari semalam, aku dapat meseg dari no yg xda dalam hp aku~
Yg bestnya dia tulis salam je~

Nak tau apa lg yg dia tulis...?
mai sini aku citew menurut kronologi dan apa yang aku pikirkan masa aku dapat mesej tuh~
Citewnye cenggini~

No xdikenali: Salam
Komen dalam ati: Aik?? Sape nih...?

Respon dari aku: Waalaikumsalam... Sape nih..?

No xdikenali: Fitri.. sy rasa kita penah msj dlu. law awk ingt.(secara rasminya nama dia Fitri)
Komen dalam ati: Err... dh lama aku xmsj ngan geng2 aku yg nama FITRI... Jap, ada 2 org je membe nama fitri, dan dua2 aku dok mesej slalu~ O_o....?

Respon dari aku: Hmm... Ye kot... Mara bila ea..?
P/S: Mara tu typo, sepatutnya Masa~

Fitri:Lame dh. 2,3bln lpas.. sy ada ckp no fn awk tbe2 ada dlm fn sy, lpas sy bka fb.. myou ookami.,btol x? sbb ada dlm fn sy, n byk lg nama2 org lain yg dlm fb ada dlm fn sy. 
Komen dalam ati: WTF (sila panjangkan sendri ea~)??? Masa tu aku tgh cuti 4 bln, so memang aku xda mesej sesapa pun kecuali dalam fb! Hmmm... Somethings fishy... Lagipun, setau aku, dia ni mesti xtau aku laki nih~ Ye la, aritu kan aku letak gambar kartun kt DP fb aku~ Xpe, aku teruskan melayan~

Respon dari aku: Hmm... Pelik... Apa nama fb kamu..?
Fitri: Putera semeliang.. tu la sy pn pelik jgk cne no fn suma org dlm fb ada kt sy ciap nama profile.smpi pnuh fn sy.. sbb tula sy sj2 msj awk. arap awk xmrh
Komen dalam ati: SAH!!! Sah2 dia pikir aku nih pompuan~ Senak perut aku gelak!!!! Nampak sgt ar dia check kt info fb aku~!!! (ye la, malas nk buang no fon dalam tuh~) Tapi alasan dia mesej aku memang xbleh blah!!!! dah la mesej ringkas2 sangat!!! Xpe, tengok dulu respon dia sejauh mana~ XD


Respon dari aku: Ooo... Xpe3... :)

Fitri a.k.a. Putera Semeliang: Urm tp nama btol awk apa ek? blh sy tau?

Komen dalam ati: Hmm... nak bgtau ke x ea... Nk jugak aku gelak semalaman tgk kot dia nak mengayat aku ke x~ XD

Tapi disebabkan aku xmau menghabiskan kredit aku utk org yang aku memang xingin kenali, aku pun bgtau la nama betul aku yang bunyinya sangat kelakian~


Respon dari aku: Hahaha... Panggil je aiman...

Kah3!!!!! Sampai sekarang dia xbalas mesej aku~
Adess... tu ar, lenkali kalau nk amik info pun, tengok2 ar dulu gambar2~ Apa ko pikir gambar2 tu sumer gambar "BF" aku ke??? Adess... Punyala senak perut aku bila dipikirkan balik~ Fuh... biar aku bernafas jap...



Ok3~
Tapi ada keburukan jgk dari citew ni...
Kalau pembaca2 adalah seorang perempuan, baik jangan letakkan info2 korang kat dalam fb, lebih2 lagi no tepon...
Laki pun kene kacau, apatah lagi perempuan!!!!!!

Ok3~
Ini saja post untuk kali ini~
Tata sumer!!!
P/S: Korang penah x kene kacau oleh no yang x dikenali?
P/S/S: Sory pelik sikit, xreti nak fix balik... huhuhu...

Sunday, October 30, 2011

The Thing


Allo2 sumer~!!
Rexcore kembali menaip disini! (Sebelum nk buat esaimen... huhuhu)

So, apa kahabar sumer?
Harap korang sumer sihat2 aja~
Jadi kali ni seperti yang dijanjikan, Aku akan post mengenai verita yang dah lama kluar kt pawagam, uma sekarang baru nak post... teruk bebeno aku nih...

Orite, sesapa yang dh tengaok dan enjoy cite "The Thing", cer angkat tangan walaupun aku xnampak!!

Sorang pun xangkat...

Hahaha... xpe, mai sini aku story-mory sket ngan korang~!!!

Ini lah dia Poster rasmi citer tuh~!!!
(Gaban x...? XD)


Caritanya berkisar mengenai penemuan satu kapal angkasa di... errr... Antartika kot...
So, xbeberapa jauh disitu, diorang jumpa pulak "rangka" makhluk asing~
So, diorang anggap, diorang bley jadi popular la sebab penemuan tuh, so terus diorang terlupa prosedur2 yang sepatutnya diorang amik...

Kemudian berlaku la pembunuhan sorang demi sorang tapi diorang xtau sape yang bunuh...
Last2 baru la diorang tau bahawa alien tuh masih hidup dan ada kebolehan untuk bertukar rupa menjadi mangsa dia~!!!!
Pergh!! Kalau la aku ada kuasa mcm tuh... XD

Err... sambung balik citer, diorang kene la bunuh alien tuh kalau nak selamat...
Ea..>?
Nak tau ending dia macam mana...?
tu korang kene tengok sendiri la, sebab cite ni pun dah bley download dh sekarang nih, xmau ar spoilkan kat org2 yang belum tengok lagi~
hahaha~!!!
Ok ar... Ni antara footage dari filem tu~
Enjoy2 la ea~!!!
Rexcore, signing off~



Hahaha~
Ni plak trailer dia~(lupa nk bagi~)
Orite~
Ni baru betul2 signing off~!!!
Tata guys!

Wednesday, October 26, 2011

Feelings...

Allo sumer~!!!
First2 skali Rexcore ingin mengucapkan Happy Diwali kepada sumer yang menyambut & selamat bercuti kepada yg xmenyambut~!!!
Hahaha~


So, apa cerita untuk post kali nih...?
Hmm...

Hmm...
Penah x jadi kt korang yg korang wat benda makin rumit sedangkan niat korang hanyalah nk tolong pada awalnya...?

So, tanpa mengulas lanjut, buat pertama kalinya aku nk korang plak yg citer kisah korang~
(walaupun xda org yg akan komen) Huhuhu...

So, apa lg, cer komen, cer komen~

Tuesday, October 18, 2011

Real Steel & The Thing

Hallu, hallu, hallu~
Rexcore kembali menaip di sini~!!
Sory ea xupdate semalam, broadband wat hal la semalam...huhuhu...
So, apa khabar semua...?
Harap korang elok2 aja~

So, kali ini akan ku ceritakan mengenai dua movie yang tengah meletop sgt2 minggu nih~!!!!!
First skali ialah cerite "Real Steel" lakonan Hugh Jackman...
Koraang kenal x dia ni sape...?

Yang org kt bawah ni la hero dia~

Haa???
Xkenal???
Ish3...
Korang xtau ke dia yg lakonkan watak "Wolverine" kt cite "X-Men"???
haaa...
cer tengok gambar2 dia masa jadi Wolverine~

Grrr!!!
Teringat plak masa muda2 dulu~
XD
Hahaha~
Dulu masa kt sekolah menengah, ada jgk aku nk try wat fesyen rambut mcm dia nih~
Tapi korang tau apa cikgu2 aku cakap????
Macam rambut Profesor Klon daa...

Huhuhu... macam mana la bley jadi macam nih....

huhuhu...
Alamak, menyimpang jauh la plak...
Ok3...
Cerite "Real Steel" nih mengisahkan pasal seorang bekas boxer yang masuk robot boxing sebab nk carik duit je~
Tapi, dia buat macam robot2 tu macam alat saja, xpenah pun nk exploit kelebihan robot2 tuh~
Last2 dia kene jaga anak dia... blablabla... Jumpa robot kt tempat kitar semula... Blablabla...
Last2 menang tournament tuh~

AIK????
Kenapa ringkas sangat sinopsis aku???
Hahaha~
Bese la, xmau ar bg spoiler kat korang~
Apa2 pun, aku dh pi tgk, dan aku bagi rating 10/10
Grafik elok, story line pun best~!
Senang citer, baik korang pi tengok sendiri la~
XD

Tapi untuk sesape yang nk tgk sikit2 dulu cite tuh macam mana...
Mai tengok trailer dia kt Youtube~
Cer tengok, cer tengok~


Alamak...
Tenet maktab block Youtube laa...
So, kalau korang xley nak tekan video kat atas, nah link ke Youtube terus~

Link Real Steel~!!!!!

Alamak...
Panjang sangat daa...
Xpe3, lenkali plak aku komen pasal cite "The Thing"
Papepun~ komen2 ea~!!!
Dan jgn lupa jaga diri korang tuh~
Sapa la nk baca blog post aku kalau korang sakit nnt~
Hehehe~
So, Tata~!!

Monday, October 17, 2011

Allo guys~!!!



Hallu, hallu, hallu~!!!!
Apa khabar Malaysia~!!!
Hari ni Rexcore Baik2 aja~!!
Stress agak berkurang dengan drastik, so, hari ni kita citew pasal benda lain plak~
XD




So, ada x sesape yg penah tengok cite "House"??
Xda...?
Adess... Bkn literally "face palm"...



















Hmm... "ER"...?
Xda jgk...?
Godzilla pun buat facepalm kalau korang xpenah tgk~

Hmm.... "Grey's Anatomy"?
Xtau jgk???
Adesss....
Kalau 1 batalion dh buat kt korang, paham2 je la~

Ok3~ Mai sini aku cite2 sket kat korang...

Ada 1 definisi penyakit kat dalam setiap siri tuh yang kita pun xtau yang kita ni ada sepanjang hidup kita~


Hmmm... cer angkat tangan sesape yang penah ada jerawat besar giler2???
Haaa... Tu la yang diorang dok panggil "CYST"

Apa itu cyst?

Manurut Wikipedia:
A cyst is a closed sac, having a distinct membrane and division on the nearby tissue. It may contain air, fluids, or semi-solid material. A collection of pus is called an abscess, not a cyst. Once formed, a cyst could go away on its own or may have to be removed through surgery.

Ea...?
Xpaham...?
Ok3, senang cite, cyst ni benjol2 yang ada kt badan korang yg kalau korang picit, kluar nanah mcm giler2 banyak daa~!!!

Hahaha~
So, dengan rasa ingin tahu yang sangat tinggi, aku terus search kt youtube, nk tgk ada ke x video diorang picit menda tuh~
Tup tap keluar la 1 video ni....

Apa2 pun aku bagi warning dulu, kalau xberani, JANGAN TENGOK!!!!!


















Kan dah cakap jangan tengok~
So, korang penah x ada benda2 mcm ni kat badan korang...?
Aku penah ada, kt muka dia slalu jadi~
Sangat2 sakit time picit~
Huhuhu...
Kalu korang xsegan, cer kongsi kt komen~
Orait~
esok aku tulis lagi ea~
Tata~

Sunday, October 16, 2011

Truth behind reblogging...

Ok...
I've taken a vow to start blogging again everyday.
Seems like now I know why I starting it again...

This semester is very tight as it had been shortened...
At first, I really don't mind as I'm the kind of guy who stopped caring of others around me for a long time.
But somehow, even the smallest things seems to poke my mind so much that I afraid I might becoming the person who I had thought being eternally cast aside.

I don't want to be the guy who punched the lights out of people again.
I don't want to the guy who steal for his own satisfaction again.
I don't want to be the guy who wreak havoc to his surrounding again.

Today, people might see me as an anti-social guy, a geek, a nerd, a guy who stays inside his room all day, and good-for-nothing. Well guess what? I'm happy being this way than the way I was!

Well, that's just what they see when I'm around them...
What they don't see is the life that I'm having outside their confined space...

I'm a guy who put smiles in children's face.
I'm the guy who walks around the park watching the ants marching.
I'm the guy who is taking care of all his siblings.
I'm the guy who people talks to when they're in a problem.
So, whats wrong I'm being me?

Even if I'm really is useless, please say so when I'm not around.
I'm not sleeping even if it looks like I am...

Please, just don't mess around with me right now...
The potential of me being bad is too much rite now...

Pergh!!!!!

Wahlaweh~!!!!
Dah macam kene taufan dh aku tgk blog aku nih~!!!!!
Tu la... Bila orang buat blog, aku pun beria2 nak buat blog...
Sekarang ni kesian plak blog aku kene tinggal berdeked2...
Apa2 pun, mari kita mulakan bicara kita semula~

"Dengan ini, aku berjanji akan meng-update blog aku sekurang2nya 1kali sehari!!!!'



Err... Akujanji ni bkn dipaksa ea... Jujur aku ckp nih~


Ok3, mesti ada orang tertanya2 sebab apa aku nak update balik blog aku nih~
Sebenarnya...





Err....


Hmmm...


Ntah la....



Aku pun xtau sebab apa aku nak reblogging~
XD

Ok3, cukup la sekadar ini dulu...
Esk aku sambung cite lg ea???
Tata~

Sunday, July 3, 2011

Posting Old Stories~

Allo guys~!
Back updating my blog now!!!
Ok, now I'm planning to post my first writing that I've done only for fun and not because of work or anything~
This short story is made when I was in my form 3 I think...

It was when the first Transformer movie came out~
XD
So, enjoy this~!

The Luckiest Day of My Life?!?


One day, as I was walking to school, there was a strange light in the clouds. It looked like the ‘Halo’ phenomena that occurred not long ago. But, something was different about the light. Then I saw it, the light moved from its position.
            What I was about to see was far from the extraordinary. The light was actually coming from a large spacecraft. It almost looked like ‘The Archangel’ from an animation that I really like. The fascinating sight did not stop there. Then I saw a smaller spacecraft shooting out of the mother ship. The bad thing about it was that it was coming directly towards me at a very high speed!!!
            As I was about to dodge the speeding ship, it suddenly stopped right in front of me. It made me wonder, how did the ship stop just like that? I was so confused until I saw what’s coming out of the ship. As the ship’s ‘stairs’ lowered, I saw three men standing in the ship. They wore very tight suits that made them looked very skinny.
            One of the ‘men’ came towards me, and then I noticed that they were not human after all. They had the eyes of a lizard, pointy elf-ears, and webbed hands. ‘He’ tried to speak to me in a weird frog-like voice. ‘He’ invited me to come into the ship. ‘He’ said that their captain wished to have a word with me. I was very scared but bravely took ‘his’ offer.
            As I walked into the ship, I noticed that the inside of the ship was like the ship in the ‘Star Trek’. It was very clean. I looked outside the window when suddenly I saw that the ship was not on the ground anymore. It  already reached the mother ship.
As I got out of the ship, I was astonished to see that the ship had landed in a hangar inside the mother ship. The beings took me to see the captain. The captain’s suit was different from the others. It was like a cross-over between a tuxedo and the military uniform. The captain asked me whether I can help ‘him’ find truen… even I can’t pronounce it. I asked the captain what it was and what do they want to do with it. The captain explained that the thing that they looked for is used as fuel in their galaxy. Wow! An inter-galactic fuel, on our own planet, in Malaysia! I asked them what the fuel looked like. The captain showed me an image on its palm. It looked like… a banana tree! They used its fruits as an energy supply to cross galaxy??? Even I think it’s ridiculous. I almost laugh when the captain begged me to find the ‘fuel cell’. I felt pity on him then I showed them to a deserted banana plantation near my school. The captain and his crew thanked me and sent me back to where they found me. Before the ship launched, the captain gave me a present as a token of his gratitude. He gave me a cube of a size of a 20 inch television. The captain told me that it would help me with many things. Then the ship left our world.
            As I reached home, I was worried that I will be scolded by my parents for not going to school. It was a long lecturing before my parents asked me what is in the cube. Then it moved. It slowly turned into a robot and flashed a ray of light to my parents to sleep. I was scared but the robot did not even look at me. It was busy looking around my house. Then it got sight of my Motorola L6. It starts to scan my hand phone until suddenly it starting to take the shape of my phone. Then it rang. I answered it. It was the voice of the robot. The robot said that its name is ‘Chrome’ and it asked me a lot about the earth. It also said that it was only erasing my parent’s memory. From that day, it had helped me on doing many repairs on my broken mechanical appliance.

Wednesday, June 22, 2011

Yang Lama Ditinggalkan...

Sabo3...!
Tajuk macam citew sedih kn...?
Hehehe...
Rexcore di sini, ingin berceloteh di tempat yang sudah lama tidak diupdate~


So, apa khabar sumer...?
Harap2 sihat la ea~
Maaf la pasal lama xupdate blog nie...
Charger kamera tertinggal kt maktab, so xley nk citew2 pasal gambar~

Adesss...
Semangat nak letak gambar, xley la plak...
Xpew2, sebab semangat nak update blog nih, aku nak tulis jugak!!!!

Orait~
Korang penah dengar x nama Orianthi...?
xsure plak nama dia ejaan btul ke x...
Ea,..?
xkenal...?
Ala, yang nyanyi lagu According To You tue~
Ok, dulu masa aku kat semester 2, ada ar member aku perkenalkan sorang artis legend nih~
Steve Vai; gitaris cara unorthodoks/ lain dari yang lain~
Apa kaitan diorang berdua nih...?

Haaa...
Aku nk post jew music video diorang berkolaborasi~
Xda papew pun...

Napew aku nak post...??
Sebab lagu nih lain dari yang lain~
Ce dengar, Ce dengar~

http://www.youtube.com/watch?v=G7b-_YcACuQ

Maaf ea aku xdpt nk post gmbr ngan video kt sini...
Ntah kenapa, aku xley nk post benda2 tue...

Sunday, April 24, 2011

Jalan-jalan Sebelum Final Exam~

Allo2 semua!!!
Hari nie Rexcore pi jenjalan jap kt Mid Valley, Sajew nak lepaskan stress sebelum nak exam esok...(huhuhu)
Ok la, tadi Rexcore pergi sana sebenarnya nak tgk pelancaran Board Game baru.
Nama Board game tue "Anima Tactics"
Bagi sesiapa yang tau board game hanya sebagai permainan chess dan dam, mari sini saya cerita sikit...


Pernah main game "Dawn Of War: 40K"????
Haa... Game tue sebanarnya asal-usul dia board game ar!!!
dulu2 masa xda komputer lagi, orang guna patung2 ukiran kecili a.k.a. miniatures mewakili unit2 yang kita main dalam skrin tue...
So, bagi yg suke kumpul askar smpi beribu2, bayangkan la kalu nak letak sumer unit tue atas meja...
memang agak huru-hara jugak ar~
hehehe....

Ok3, sekarang nie nak citew plak apa yang saya dapat masa kat sana~
^__^
Ini la orang yang terangkan cara main Anima Tactics tue!!!
ok la, untuk game Anima Tactic nie, awal2 masa aku datang, aku ingat game dia macam Final Fantasy version board game, tapi bila aku tengok diorang terangkan cara men game tue, lebey kurang macam Dota jew; minus the creep...!
So bley kata lebih senang ar dari kat komputer...(senang sangat la tue)


Selain dapat paham pasal game tue, dia pun bagi try game nie~
Tapi aku xmain ar, xkan ar baru menceburi bidang board game nie, nak try plak...
Aku bg ar yang "senior2" main dulu... Bley la blaja sket2 taktik game tue...XD

FYI, the miniatures has a fine detailed sculpting!!!
Pergh!!! Seyez best giler tgk diorang main nie!!!
Menyesal plak aku xmain...
huhuhu...
So, lepas tue aku belek2 ar guidebook dia...
RM150++!!! So, aku belek ar pelan2...
seyez, banyak plak karakter dia...!
So, dah sebab miniatures dia diperbuat daripada pewter, sejenis logam yang barkarat dan lasak, aku ingat mahal la...
Lepas tue dia kluarkan la model2 yang dh siap packaging~
Pergh!!!!
RM 30++ jew satu unit???
terbaek!!!!
tapi, seluk2 jew poket, huhuhu...
ada RM 7 jew...
cakap la dalam ati, "xpew2, esk aku datang, aku beli 1 unit!!!"

Deamon Prince Of Nurgle~!!!
Ok ar...
Lepas abis jew tgk pasal Anime Tactics, aku round2 ar kedai tue...
kebetulan plak time tue diorang letak banyak giler model Warhammer 40K utk display..
Seyez terer giler diorang cat model2 nih!!!
Seyez aku kene blajar dari diorang nih!!!!
Kalau nak tengok lagi banyak gambar aku amik masa kat kedai tue, tekan la link facebook aku, gerenti ada banyak lagi gambo kat sana~

Sebagai penutupnya, aku nak ucap kat sumer member aku, goodluck ea final exam esok!!!!

P/S: maaf ea Wong Khai Hoong saya xtegur tadi... Sebenarnya, saya nie kurang social sket, xreti nk greet openly td... Tapi esok lepas exam, saya terus ke sana utk beli miniature Anima Tactics tue!!!!! I will officially greet u tomorrow!!!!This is a promise!!!!

Monday, April 18, 2011

Kepelikan Melanda...??

Allo sumer...!
Maaf ea, kali nie bukan post tentang Konsert Gadis Semasa lagi...
kesian pulak korang nnt asyik sengetkan kepala jew...


Kucing pun jadi mcm nie sbb tgk gmbr aku post aritue...
Ok la semua, topik post kali nie hanyalah 1 luahan perasaan jew, jadi kalu korang xmau baca, xpew jew...
hehehe...

So, alkisahnya begini...
Tadi ada ar org bgtau aku yang aku ada rosakkan hubungan orang...
Ea???
Ada ke???
So, aku tnya ar blek sapew....
Tetiba jew kluar 1 nama yang aku sgt2 jarang nak tegur???
Pelik, nak kata aku kaco fb, lama dh xkaco dia dlm fb....
nak kata aku dok mesej dia, no dia pun aku xda....
nak kata aku slalu tegur dia, jumpa tepi jalan dok hai2 jew la....
xkan la tue pun bley jadi punca org clash??????

Konfuse2....
Adess...
Kompius aku jadinya....

Sunday, April 17, 2011

Konsert Gadis Semasa Sunsilk

*GEDEBUK!!!!

Adoi! ni lapadah tdo buas sgt nih...!
kan dah cramp kaki!!!
Eh2? Ada org baca ar blog aku...!
ehem2...
Allo sumer!!! So amacam esaimen? Dah siap ke belum???

Truknye wat esaimen kak...



Aku dah siap!!! hehehe...

ok3...
Sumer mesti nak tau kan lepas sekian lama, apa yang aku akan post...??
huhuhu...
mula2 sekali, aku mintak maaf sgt2 sbb dah berkurun xpost...
Bese ar, orang bz ngan esaimen...
hehehe...

Walaupun buzy, aku tetap hidup!!!!!


Orait, this time I will make a post about The Gadis Semasa Sunsilk Concert that I went last Saturday, thanks to Azham Vosovic!!!

Pergh!!!
Seyez ckp, memang best!!
konsert tu mula pkul 8 mlm, so bajet2 pkul 6 pi ar...
Napew awal sgt???
Isi perut dulu daa...
Alamak... Dah mula melalut dah...

Bila mau abis membebel daa.....


Ok3...
Bagi sesapew yang follow citew Gadis Semasa Sunsilk nie, daripada aku citew dari A sampai Z, baik korang tgk jew gambar2 yang aku tangkap nih...
(malas taip daa)(korang pun mesti malas baca panjang2 kn?)

Xley rotate la plak!!!!!
(eh, cilap gambar la plak)
Ok3...
seriously, aku post yg btul2 punya ea...
hehehe...

View Dari Atas...
Masa mula2 masuk tue... Seyez memang padat gila....
So, sbb tu ar aku naik atas...
Dan hasil dari aku naik atas tu ar aku dapat gmbr nie...
Amacam? Padat gilerrr kan??

Azham(yg bawah), Promoter(tgh), Azam(atas)
Nila dia muka yang bawak aku pi konsert nie....!
trimas ea korang!!!
(kepada pembaca, maaf ea korang kene sengetkan kepala)
laptop wat hal...
huhuhu...

Opening Stage...
Ni masa diorang perkenalkan Emelda...
Siapakah Emelda...?
Jeng3...!!
(sbnrnya aku pun xkenal... maklum la xjumpa tv sejak dok maktab nih....)


Ni la dia Emelda!!!!
Haa... Macam caption tue tulis, ni la dia Emelda!!!!
kalu nak knal, search sendri ea...
Laptop banyak problem ar malam nie...
Maap3! (ala2 nabil gitew)
hehehe...

Ally ngan Emelda
Lupa plak nak bgtau korang...
Hos untuk mlm tue adalah Ally Iskandar!!
Korang gerenti knal kn...??
ala, yg jd hos utk rancangan dia sendri tue...
Pergh, memang spontan & sporting ar dia time tue...!!!

One Nation Emcee Y'all!!!!!
Pergh!!
Walau pun aku terlepas tgk Mentor time ada diorang nih, seyez aku respect diorang punya energy time mlm tue!!!
Sambil nyanyi bley menari doe!!!!
Seyez mcm artis omputeh wat konsert!!!
Tabik spring ar kat diorang nih!!!
(dngr citew, ada org ckp doirang nih nak tiru Black Eye Peace... Btul ke...? Cecitew2~)

...
Jangan salah faham ea...
Aku upload nih sebab ni antara gmbr yang aku dpt tangkap tanpe blur yang teruk...
(diorang bnyk gerak sgt ar...)

Seyez best...!
Korang kenal kn...? Hehehe...
Maaf sekali lagi sebab gambar senget!!!
Ni korang mesti knal, xlain xbukan Yuna!!!!!
Wahlaweh!! masa dia nyanyi, seriously hampir semua org ikut skali!!!

Oh, bulan~
Hehehe...
untuk list lagu yang diorang semua men time konsert tue...
Tnya Azham Vosovic ea...
hehehe...

Ok lah...
Disebabkan post nie panjang gileeer...
Aku rasa nnt ada part 2 plak la untuk post blog nih...
So, esok la plak ea aku sambung...!!!
Adios amidos~~~!!!!!

Sunday, March 6, 2011

1 Week Of Self Realization!

Allo2 sumer...!
Rexcore kembali menekan kekunci...!!
Hahaha...
So, apa khabar sumer...?
Aku harap korang sihat2 bangat!!
So, apa citer ngan tajuk entri kali nie....?


cecitew, cecitew....
Ok3, aku citew ea...?
Hmm, napew aku cakap minggu nih minggu aku kenali diri aku...??
Sebab minggu nie aku buat benda yang aku xterpikir aku boleh buat....
Haa....
Apa yang aku buat nih...??
Jeng3....
First sekali, aku baru dapat tahu yang aku mampu belajar berenang!!!!
Fuyoo!!!
Sedangkan orang lain dah macam pro dah berenang... Hehehe...
Walaupun gaya berenang aku unik siket, tapi sekurang2nya aku reti berenang dan apungkan diri...
Tahniah kepada diri sendiri...!
YAY!!!!!!
I'm starting with baby steps...
(tapi budak nie lagi terer dari aku...huhuhu)
Yang kedua....
Aku dapat tahu yang aku mampu jogging 1 Universiti Malaya...
Yes, korang baca betul....
Aku berjaya jogging satu UM non stop sebanyak 1 round....!!!
So, dengan ini, aku mensasarkan bahawa aku akan menambah bilangan pusingan aku di masa akan datang!!!!!
^_^
Chayok2 Rexcore!!!
Cepat tambahkan stamina ko!!!!
Biar badan aku jadi macam nih nanti...!!
(FYI, this is Christian Bale a.k.a. Batman, bukan aku ea...)
Hehehe...
And the finale....
Jeng3...
Aku dapat belajar cara nak ice skating!!!!
Err... ni bukan aku ea....
Err... yang nie....
Blum lagi kot kene...
hehehe....

Fuyooo...!!!
Sedangkan dulu parent aku beli rollerblade, pakai sekali jew...
Jatuh, terus xmain dah... Huhuhu...
Tapi tadi kat ice rick, tetiba plak masuk semangat nak belajar...
Pergh!!! Memang terbaek ar!!!
Sampai nak tertanggal kaki aku sekarang nih...
Tapi overall memang aku banyak explore potensi diri aku sekarang nih...
Dan hasilnya adalah amat mengejutkan...!
Badan yang aku selalu look down nih rupa2nya mampu buat macam2!!!!
Huhuhu...
Maafkan aku ea wahai badanku yang 19 tahun kene condemn...